Ok Nurses, it’s time to show us what you know! See how many of these Nursing questions you can accurately answer on the first try.

 

male-nurse-jobs
1. Uh oh – you’ve just had an incident of ’Chart Dehiscence’! What happened?

a) You made notes in the wrong patient’s chart
b) You dropped a patient’s chart and its contents fell out
c) You lost a patient’s chart

 

 

careers-canadian-nurses
2. In Canada, an RPN is either a Registered Practical Nurse or a…

a) Registered Psychological Nurse
b) Registered Psychiatric Nurse
c) Registered Paediatric Nurse

 

 

make-more-money-nurse
3. ‘Fluid Overload’ refers to:

a) Hypervolemia
b) Hyperthermia
c) Hyperthyroidism

 

best-nursing-jobs
4. Where on their body would you take a patient’s carotid pulse?

a) Wrist
b) Chest
c) Neck

 

rn-jobs-canada

5. Before working as a Nurse in a Canadian province, you will first have to obtain:

a) A Nursing license for that province
b) Education from a recognized institution within that province
c) A membership for the Nurses’ College of that province

 

rpn-lnp-career
6. Dilaudid is…

a) A condition where a patient’s pupils are dilated more than usual
b) A medication that is used as an alternative to morphine
c) A commonly used type of hearing aid

 

rn-jobs-canada
7. The very earliest a Nursing student will work/interact with patients during their education is:

a) During the first year of their studies
b) During the last year of their studies
c) Nursing students do not interact/work with patients

 

med-surg-nurse-canada
8. A Med-Surg Nurse is a Nurse who…

a) Assists surgeons in the Operating Room
b) Can prescribe basic medications to patients
c) Cares for patients who are acutely ill or recovering from surgery

 

rn-jobs-travel
9. For a patient to be lying in Fowler’s position, they have to be lying on their:

a) Side
b) Stomach
c) Back

 

travel-nursing-jobs
10. The medical term for high blood pressure is:

a) Hyperlipidemia
b) Hypertension
c) Hyperpressure

 

travel-nurse-canada
11. What is a code blue?

a) An emergency situation announced in a hospital or institution in which a patient is in cardiopulmonary arrest
b) An emergency situation announced in a hospital or institution for bomb threats, terrorist activity, or child abductions
c) An emergency situation announced in a hospital or institution for an incoming wave of mass casualties

 

high-paying-nursing-jobs
12. Paraplegia may include paralysis in which of the following parts of the body?

a) Legs
b) Arms
c) Hands

 

select-medical-connections
13. You’re looking for a way to make better-than-average wages as a Nurse while travelling. You consider:
a) Working as a Travel Nurse with Select Medical Connections
b) Working as a Travel Nurse with Select Medical Connections
c) Working as a Travel Nurse with Select Medical Connections!

 

 

 

 

rn-lpn-rpn
Answer Key:

1. b
2. b
3. a
4. c
5. a
6. b
7. a
8. c
9. c
10. b
11. a
12. a
13. All of the above, click C for more information!